SKE
Bejelentkezés
Név: 
Jelszó: 
emlékezz rám emlékezz rám
Nyelv / LanguageHirdetés
ecstar160
A 10 legújabb tag

#26506 szotyi
#26191 Kriszta77
#26061 ket57
#25938 kuncsaba
#25888 Darbat
#25831 martogul
#25824 revika
#25699 Tomkoz
#25687 Szancsó
#25534 szemics
Jelenleg nincs aktív szavazás
Korábbi szavazások

Jelenleg 18 felhasználó olvas minket

Hirdetés
g
mysuzuki
Ma 2021. december 05. Vilma napja van.
Suzuki WagonR+
Fórum témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
 WagonR+ - Hibajelenségek, kinek milyen fura jelenséget produkál a WagonR+? 943 db 2021. július 05. 14:33:50
 WagonR+ - Autóvillamosság 339 db 2021. június 09. 12:54:45
 WagonR+ - Autóhifi 17 db 2020. január 05. 12:28:16
 WagonR+ - Fogyasztás 112 db 2019. október 23. 19:31:41
Friss cikkek

2021. 11. 18.

Hiába választhatnak az autóvezetők ma már számos olyan biztonsági extrát, amely segíti a könnyebb vezetést és a balesetmentes közlekedést, a többség költséghatékonyság, illetve információhiány miatt nem él ezekkel a lehetőségekkel – derül ki a Magyar Suzuki reprezentatív felméréséből. A légzsák, az ABS, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági opciók azok, amelyeket a hazai autósok a legfontosabbnak tartanak, ezeket nagy arányban használják is. Másról azonban a többség még nem is hallott.

 

002

 

Az elmúlt évtizedekben számos technikai újítás jelent meg a személygépjárművekben, amelyek nemcsak az eszközök árát, hanem a könnyebb vezethetőséget és a biztonságos közlekedés lehetőségét is megnövelték. A légzsák, az ABS, a parkolást segítő rendszerek ma már többnyire az alapmodellek tartozékai. A Magyar Suzuki az Ipsos bevonásával elvégzett reprezentatív kutatásából azonban kiderült, hogy a hazai vásárlók sok esetben akkor sem élnek ezekkel az extratartozékokkal, ha egyébként az anyagi lehetőségeik megengedik. Új autó vásárlásakor elsősorban (a megkérdezettek 54%-a) az ár, majd a fenntartási költségek (50%) és a funkció (37%) alapján választanak, a biztonság csupán a hetedik helyen végzett (28%) a felsorolt legfontosabb vásárlási szempontok listáján. A női vásárlókat gyakran éri az a vád, hogy csupán a szín, a külső, az esztétikum alapján döntenek, ugyanakkor a kutatási anyag megerősítette, a márka imázs is nagy szerepet játszik a döntés meghozatalakor, ráadásul nemtől függetlenül.

Fontos lenne az edukáció
A tájékozott autósok megfontoltan válogatnak a biztonsági extrák között, balesetmegelőző szerepükben viszont kevesebben hisznek és nagyon sokan vannak, akik az újítások nagy részét nem is ismerik. A fogyasztók a légzsákokat (95%), az ABS-rendszert (86%), a gyermekbiztonsági funkciókat (84%), illetve a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető elektronikát (81%) tartják a leghasznosabbnak balesetmegelőzés szempontjából. A visszajelzések alapján ezeket használják a legnagyobb arányban. A márkakereskedők szerint ugyanakkor az edukáció leginkább az ütközéselkerülő- és megelőző rendszerek, a radaros fékasszisztencia (RBS), illetve elektronikus menetstabilizáló rendszerek esetében lenne hasznos, mert ezeket ismerik a legkevésbé a hazai gépjárművásárlók. A megkérdezettek – bár fontosnak tartják a vezetéstechnikai kiegészítőket -, többnyire úgy gondolják, hogy az autók biztonsági felszereltsége nem járul hozzá nagy arányban a közlekedés biztonságához.

Legyünk tisztában a képességeinkkel!
Részben egyetért ezzel a vezetéstechnikai tréner is, de azt hozzáteszi, fontos lenne tudni, mire képes az autó és a vezető hogyan használhatja ki a legjobban az innovációs lehetőségeket a biztonságos közlekedés érdekében.

„A baleset-ok kutatók megállapították, még ha javul is a technika, a vezetők képzettségi szintjéhez kellene emelni az újításokat. Korábban nyugati prémiummárkák, az autógyárak finanszírozásával vezetéstechnikai tréningeket szerveztek a márka vásárlóinak. Ma is van olyan gyártó, amely bizonyos motorteljesítmény vagy speciális hajtásmódnál az autó biztos uralása érdekében tréningeket biztosít – mondta Székely Gyula vezetéstechnikai tréner. – Az autókban elhelyezett extra tartozékok, elektronikai kütyük az élet védelmét segítik, de nem azért, hogy a határhelyzetekig menjünk.”

A vezetéstechnikai tréner szerint javasolt lenne minden autóban az automata váltó; legalább 75 kW teljesítményű motor, hogy biztonságosan és dinamikusan vegyen részt a közúti forgalomban; tempomat, vagyis a sebességtartó automatika (különösen azoknak, akik gyakran indulnak hosszú távú utakra); légzsákok; ABS; gyermekvédelmi eszközök és ESP, amely a jármű stabilitását figyeli.

A vészfékezés megtanulása kulcskérdés
A szakértő szerint hasznos a parkolóradar is, tíz éve ugyanis azok, akik jogosítványt szereznek, a KRESZ-vizsga után azonnal közúti forgalomban tanulnak vezetni, a rutinpályás gyakorlás és így a parkolás megtanulása is kimaradhat a folyamatból.

„Ami általánosságban elmondható, és ami talán, ha kötelező lenne sem lenne túlzás, az a helyes vészfékezés begyakorlása. A vezetők nagy többsége nem teljes erővel fékez, és így például a beépített vészfék-asszisztens nem tud segíteni a vezetőnek. A gáz gyors elengedésével és a fékpedál rendkívül gyors, nagy erejű lenyomásával tud beavatkozni az autó biztonsági szolgáltatása. Egy régi ABS-szel szerelt autó 100 km/óráról száraz úton megáll 42 méteren. Ma ezt egy vészfék-asszisztenssel szerelt jármű, ha a vezető helyesen cselekszik, megáll 36 méteren” – tette hozzá Székely Gyula vezetéstechnikai tréner.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2021

Bővebben »

2021. november 18. 15:54


Megtörtént a 2021. év kvíz fődíj sorsolása..

Egy kép

Bővebben »

2021. november 12. 16:07


Hát elérkezett a kvíz sorsolás

Bővebben »

2021. november 04. 17:10

2021. 10. 29.

Környezetünk változásai egyre sürgetőbben hívják fel mindannyiunk figyelmét arra, hogy jobban vigyázzunk otthonunkra, a Földre. A Magyar Suzukinál a biztonságos modellek gyártása mellett a környezet védelmére is nagy hangsúlyt fektetnek. Egy saját és egy nemzetközi projekt részeként a vállalat összesen 3 konténer hulladéktól tisztította meg az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát, a Prímás szigetet, illetve Esztergom-Pilisszentlélek turisták által sűrűn látogatott erdős területeit.

A Suzuki Motor Corporation nemcsak üzletpolitikájában, hanem szűk környezetében is igyekszik megfelelni társadalmi elvárásoknak. A világpiaci trendekkel összhangban a Suzuki-csoport 2050-re karbonsemleges üzemekkel és termékportfólióval szeretne jelen lenni mindenhol a világon. Esztergomban ezzel párhuzamosan elindult a „Zöldebb üzem, zöldebb autók” program, amely során a Magyar Suzukira szabva fokozatosan építik be a CO2-kibocsátást csökkentő technológiákat a gyártási folyamatokba és autókba. Emellett közös felelősségnek tartják a környezet védelmét is, amelyben országok, települések, vállalatok, és egyének együtt tudnak csak valódi eredményeket felmutatni.

A Suzuki Motor Corporation tizenegy éve tesz a Föld vizeinek tisztaságáért. A Japánból induló Clean Up the World kezdeményezés fokozatosan vált nemzetközivé, eddig 26 országból összesen több mint 8000 önkéntes vett részt tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A Magyar Suzuki hajómotor üzletága az Érted Tettem Duna Civilszervezet, illetve a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium 8. osztályos tanulóival együtt az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát tisztították meg egy konténernyi szeméttől október 8-án. Az önkéntesek munkáját eszközökkel támogatta a vállalat, valamint edukációs előadást biztosított a résztvevő tanulók számára.

Két héttel később, október 21-én először rendezték meg a Suzuki Önkéntes napot „Szedd a földről, tedd a Földért!” címmel. A hulladékgyűjtő eseményen az esztergomi vállalat munkatársai közösen tisztították meg a Prímás sziget több pontját.

 

7234

8830     8673

8751     8797

 

 

Október 28-án folytatódott a hulladékgyűjtő akció Esztergom-Pilisszentlélek településen. Az önkéntesek a faluba vezető úton, a patak erdős, illetve a Pálos romokhoz vezető út erdős részén gyűjtötték össze a hulladékot.

 

7480     8748

7315     8826

2609

 

Az önkéntes hulladékgyűjtő napokon két konténer szemetet szedtek össze a Suzuki önkéntes munkatársai. A hulladék elszállítását Esztergom Város Önkormányzata biztosította.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2021

Bővebben »

2021. október 29. 17:49

2021. 10. 28.

A járvány hatására a karantén időszakban akár 50 százalékkal is megemelkedhetett az az idő, amit a gyermekek a neten töltöttek, valamint 70 százalékkal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma Magyarországon. Az online világ olyan, mint a közlekedés. Az utakon KRESZ táblák hívják fel a figyelmet a veszélyekre és a szabályokra, de a digitális térben is megtalálhatók a hasonló jelzések, fontos, hogy felismerjük ezeket. Ebben nyújt segítséget az UNICEF Magyarország Együtt a sértő hangok ellen kampánya, ezen belül is a Kiber KRESZ. A Magyar Suzuki Zrt. immár második éve áll a kezdeményezés mellé, mely idén egy 3 részes webinar sorozattal, TikTok kampánnyal, online kurzussal, melyre az UNICEF weboldalán lehet feliratkozni, valamint egy gyermekek számára kifejlesztett HelpApp-al segít a megelőzésben és az esetek kezelésében.

A járványhelyzet miatt az online oktatás bevezetésével és a személyes kapcsolatok hiánya miatt a gyermekek sokkal korábban váltak internethasználókká, mint ahogyan arra tudásban és készségben fel lehetett volna őket optimálisan készíteni. Másrészt az online térben töltött idejük is tovább nőtt, egyes kutatások szerint akár 50 százalékkal. A legfiatalabb generáció számára az internet jelenti az „összeköttetést a világgal”, ebben „közlekedve” jutnak el társas kapcsolataikhoz. A kutatások arra is rámutatnak, hogy hasonló okok vezethetnek ahhoz, hogy valaki bántalmazóvá vagy áldozattá válik: társas, baráti kapcsolatok hiánya, magányosság, rossz mentális állapot és impulzív személyiség. Emiatt nemzetközi becslések alapján a 2021-es évben akár 70 százalékkal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma. Felmérések szerint Magyarországon minden harmadik gyermek cyberbullying áldozattá válik. Így a 2020-as után a 2021-es évben is az egyik fő gyermekvédelmi kihívás világszerte az online gyermekbántalmazás elleni küzdelem.

Útmutatásra van szükség az utakon és az online térben is


A kampány részeként az UNICEF webinar-sorozattal és fiatal nagyköveteinek részvételével készült online kurzussal abban támogatja a felnőtteket, hogy cselekedni tudjanak, ha egy gyermek áldozattá, esetleg elkövetővé válik. A szakértői előadássorozat idén október 21. és november 4. között 3 témával foglalkoznak (A cyberbullying pszichológiája, Biztonság a digitális térben általános IT szempontból, Jogi panel) olyan neves szakértők közreműködésével, mint Táler Orsolya (Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány), B. Nagy Réka (énekesnő, influenszer), Tari Annamária (klinikai szakpszichológus), Cseperkáló Csenge (UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövet), Fegyverneki Gergő (médiaoktató), Szabó Vera (feat. ügynökség), Szlankó Viola (pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője), Fribék Judit (rendőrszázados) és Balatoni József „Jocó bácsi” (pedagógus, influenszer). Az első beszélgetés már meghallgatható, de a későbbiekben mindhárom előadás anyaga bármikor elérhető lesz, a kampány oldalán feliratkozóknak pedig megkapják a videókat és az online kurzus anyagait is.
Az „Együtt a sértő hangok ellen” TikTok kampány idén nyáron indult útjára. Magyarországon 1,6 millióan használják a TikTokot, többségében a 11-18 éves korosztály, és a #sértőhangok megjelöléssel ellátott videós tartalmakat eddig 2,7 milliónál többször tekintették meg. 430 felett jár a hangsáv használatával született videók száma és több mint 7.800 TikTok felhasználó kezdte el követni a világnapra létrehozott @unicefhungary profilt.
A tavalyi webinárok közel 7 milliószor jelentek meg és 72.429-en kattintottak rájuk. 77 influenszer, véleményformáló szervezet posztolt Instagramon és 33 Facebookon, így 118 poszt született. Az elmúlt egy év eredményeit látva egyre több szülőhöz és gyermekhez jut el az üzenet, de még mindig sok a tennivaló, ezért a kampány folytatódik.

Felelős magatartás


„Fontos, hogy tudatos, felelősségteljes internethasználó gyermekeket, fiatalokat neveljünk, tanítsuk meg nekik, hogy az online térben is tisztelettel kommunikáljanak és bánjanak másokkal. Ha már kicsi korban megtanítjuk nekik, hogy az online világban hogyan viselkedjenek, akkor a későbbiekben az a gyermek felnőttként, számos hétköznapi szituációban is tud ezekre az ismeretekre alapozni, legyen szó akár az autóvezetéskor tanúsított magatartásról. Bárhol legyünk is, a felelős magatartás a legjobb biztonsági öv” - indokolja Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Kommunikációs vezetője, hogy a Magyar Suzuki Zrt. már második éve fő támogatója az UNICEF Magyarország, cyberbullying elleni kampányának. „Autógyártóként mindent megteszünk a biztonságért, de egy ponton túl erre csak a közlekedésben résztvevőknek van ráhatása. Felelős viselkedésre van szükség, és ez nem az utakon kezdődik. Valójában egy hozzáállásról van szó, ami az online közegben aktív, különösen érzékeny fiatalok esetében szintén nélkülözhetetlen. Ezért tartjuk fontosnak, hogy autógyártóként szerepet vállaljunk a lakosság ezirányú képzésében, felkészítésében.”

 

kresz

 

Az október 21-én indult webinar-sorozat beszélgetései itt érhetőek el:
1. A cyberbullying pszichológiája
2. Biztonság a digitális térben általános IT szempontból
3. Jogi panel

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2021.

Bővebben »

2021. október 28. 17:04

Őszi gurulás címmel minitalit hirdettünk, melynek keretében  Bakonyoszlopon, a Gyermekotthonban tettünk látogatást.

Azt, hogy mi történt, Ancsa22 klubtagunk beszámolójából tudhatjátok meg.

 

Egy kép            megtapsol          Egy kép

Bővebben »

2021. október 17. 12:44

2021. 10. 13.

A hazai kampány a Clean Up the World nemzetközi projekt része

A Magyar Suzuki Zrt. hajómotoros üzletága idén is csatlakozott a Suzuki-Csoport 11 éve működő Clean Up the World vizek tisztaságát célzó kampányához. A Magyar Suzuki Zrt. támogatásával az Érted Tettem Duna Civilszervezet és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium 8. osztályos tanulói az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát tisztították meg a szeméttől. 30 önkéntes, egy konténernyi hulladékot gyűjtött össze október 8-án.

 

u     17

13     5

15     16

7     10

11

2

 


Az esztergomi aktivitás egy nemzetközi önkéntesség része

A Suzuki Motor Corporation tizenegy éve tesz a Föld vizeinek tisztaságáért. A Japánból induló kezdeményezés fokozatosan vált nemzetközivé 2011-től kezdve. Eddig 26 országból összesen több mint 8000 önkéntes vett már részt tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A magyarországi Érted Tettem Duna program célja, hogy valamilyen formában helyi kezdeményezésben tegyenek a Dunáért: ez lehet szemétszedés, a kifogott halak visszaengedése a folyóba, de vízimadarak etetése is.

Regionális szerepvállalás

 

2     4

 

„Esztergomi vállalatként nem volt kérdés számunkra, hogy részt vegyünk egy olyan regionális programban, amely segít megtisztítani közvetlen környezetünket és hatással van Magyarország egyik legfőbb értékére, a vízre is. Hajómotoros üzletágunk ezért választotta az Érted Tettem Duna projektet” – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője. Az önkéntesek munkáját eszközökkel támogatta a vállalat, valamint edukációs előadást biztosított a résztvevő tanulók számára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar mérnökének, Majer Fruzsinának a bevonásával.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2021.

Bővebben »

2021. október 13. 17:49

A Suzuki Klubok Egyesülete, minitalit szervez Bakonyoszlopon . suzukis vezet igen

Bővebben »

2021. október 12. 06:57

Vasárnap, október 3.- án délután 14:00 -kor kipróbálhatják klubtagjaink a Székesfehérvár nagy Tesco parkolóban.
Várunk szeretettel minden kedves klubtagunkat, aki tesztelni szeretné.
Érdeklödjetek Rémai Csabánál.
 
Cím : Székesfehérvár, Aszal völgyi út 2.
 
001

Bővebben »

2021. október 03. 11:38

  • Ignis Klub
  • Swift Klub
  • Sx4 Klub
  • Splash Klub
  • Vitara Klub
  • WagonR+ Klub